Header Image 1

WERKGEBIED

Werkgebied in Nepal

Werkgebied in Nepal

Nepal is ongeveer 4x zo groot als Nederland en is opgedeeld in 7 provincies, welke zijn opgedeeld in districten. Medora is werkzaam in district Chitwan gelegen in het uiterste zuidwesten van de provincie nr.3, Bagmati. Chitwan ligt in de Terai regio van Nepal en grenst aan India. De hoofdplaats van Chitwan is Hetauda, na Kathmandu de grootste plaats van Nepal. Het hoofdkwartier is Bharatpur. De Ghandaki rivier doorkruist Chitwan vanuit het noorden naar India. Chitwan is een landbouw gebied en o.a. bekend om zijn mosterdzaad productie. Chitwan bestaan voor een groot deel uit een natuurreservaat en bekend om de één hoornige Rinoceros.

In het district Chitwan hebben we ons gericht op de 5 armste municipalities, welke gelegen zijn in het noordoostelijke deel van Chitwan.

Ons werkgebied:
• Is in de communities Khairahani en Ratnanagar: gelegen centraal in Chitwan, in de laagvlakte.
• Is in de communities Rapti, Kalika en IchchhaKmana: gelegen in het noordoosten van Chitwan, in het middengebergte. Hier wonen voornamelijk mensen die behoren tot de Chepang, Gurung en Magar van oorsprong nomaden. ZIj behoren tot de armste mensen van Nepal.
• Is ongeveer zo groot als de Noordoostpolder (geboorte streek van de oprichter van de stichting)
• Heeft 250.000 inwoners waarvan 36.600 kinderen waarvan 5000 in ons programma, (14%)
• Heeft 191 scholen waarvan 21 in ons programma, (11%)

Content Image 1