Header Image 1

6 en 7 april 2017 Dental Camp III Medora

DENTAL CAMP MEDORA:

In april 2017 organiseerde Medora België voor de 11de keer een dental camp in Nepal. Een team van 9 Belgische tandartsen, 1 NKO-arts en 8 vrijwilligers kreeg samen met Rien Koopmans, de oprichter van de Medora Health Foundation Nepal een warme ontvangst in het Health Center in Bacchauli.
Daarna bezochten ze samen de Shree Krishna Sana Kissan primary School in Kumroj. Ook daar was een mooie welkomstceremonie met verschillende optredens van de kinderen. Ze toonden daarnaast ook hoe goed ze hun tanden kunnen poetsen en hun handen kunnen wassen. Het was namelijk al de derde keer dat deze school een bezoek kreeg van Medora. In de namiddag kregen alle kinderen een mondonderzoek ter plaatse in de school. Kinderen die zorg nodig hadden konden hiervoor de volgende dag terecht in het Health Center bij de tandartsen van het team. Ook volwassen patiënten met pijn kregen de nodige zorg.

De NKO-arts behandelde zowel kinderen als volwassenen in de school en in het Health Center. Tegelijkertijd organiseerden enkele vrijwilligers van Medora een workshop voor de lokale vrouwengroep. Ze maakten samen meer dan 100 armbandjes die in België zullen verkocht worden voor Medora. De vrouwengroep ontving van Medora op het einde van het dental camp een naaimachine.
De volgende dag organiseerde Medora in Hotel Green park in Chitwan een internationale ontmoeting tussen tandartsen van Medora en tandartsen uit Nepal. Samen bespraken ze het belang van preventie in de tandheelkunde alsook de gelijkenis en verschillen in de tandheelkunde tussen Nepal en Europa. Het was een boeiende en hartelijke bijeenkomst waar interessante contacten gelegd werden en die in de toekomst zeker herhaald zal worden!
- Anita Lenaerts

Article Image 0
Article Image 1