Header Image 1

Etappe 1 MCT 2018

Zaterdag 18 augustus etappe 1 van Moergestel naar Lummen gesponsord door Bert Piëst uit Moergestel. Half bewolkt, totale afstand 77,8 km, stijging 179 meter.

Na maanden voorbereiding is het zover. Het moet er nu maar eens van komen. Als jonge paarden staan we te trappelen van ongeduld. Een lekke band nog gerepareerd. Op weg naar centrum van Moergestel voor het officiële vertrek. Uitgezwaaid door familie, vrienden en een aantal sponsoren starten we om 12.30 uur.

De eerste etappe hebben we niet lang alleen hoeven fietsen. Een aantal mensen heeft ons op weg gebracht tot Arendonk. En 15 km verder komt een aantal vrienden van de Belgische afdeling van Medora ons tegemoet. Een mooie tocht langs het Albertkanaal.

In Lummen wacht ons een feestelijk onthaal. Onder politiebegeleiding en in gezelschap van oudprofs Marc Wauters en Erik Vanderaerde, beiden afkomstig uit Lummen, gaan we naar het centrum van Lummen. Daar worden we ontvangen door de Vlaamse minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen en de burgmeester van Lummen Luc Wouters en ongeveer 100 man publiek.

De Belgische afdeling van Medora heeft het groots aangepakt. Na interviews van ondermeer de minister gaat het gezelschap naar een receptie in het Oosterhof.

Heel veel dank aan de Belgische collega's voor de geweldige ontvangst. En in het bijzonder veel dank aan onze gastheer en gastvrouw Paul en Anita Carlier Lenaerts voor het heerlijk diner en het logies.

Article Image 0
Article Image 1
Article Image 2
Article Image 3
Article Image 4
Article Image 5