Header Image 1

Etappe 11 MCT 2018

Dinsdag 28 augustus, etappe 11 van Bonneville naar Samoêns, gesponsord door orthodontist Kerbush te Arnhem en tandarts Vromans te Tilburg. De Col de Ramaz is gesponsord door tandarts van der Zand te Tilburg en de col de Joux de Planes door tandarts van Gorp te Tilburg.

Stralend zonnige dag, weinig wind, 25 graden, afstand 96 km, stijging 2560 m

De eerste Alpen tocht; bedoeld als een korte etappe, wel met twee col’s. Het liep wat anders.
Vroeg op de fiets om de warmte voor te zijn. Vlak tocht naar de voet van de Ramaz en rustig naar boven. Leuk is dat er elke kilometer een bordje staat met de hoogte en het stijgingspercentage voor de komende kilometer.
In de afdaling naar Les Gets blijkt de geplande route via de Col de la Savoliere geheel afgesloten en moeten we om via de Col de l’Encrenaz naar Morzine.
In Morzine laten we ons in de war brengen door een bord over een Joux Planes-rondje. Dat brengt ons in Les Gets waar we na een stuk klimmen tot de ontdekking kwomen dat er echt geen route vanuit Les Gets naar de Joux Planes is.
Dus terug naar Morzine (wel leuke afdaling) en daar de klim naar Le Joux Planes alsnog ingezet. Dat start met 11%, en na het voorgaande is het wel even een dingetje!!. Maar het uitzicht boven naar de Mont Blanc is adembenemend. Daarna de beloning in de vorm van een afdaling van 1000 meter. (YouTube link)

Article Image 0
Article Image 1
Article Image 2
Article Image 3