Header Image 1

Etappe 13 MCT 2018

Donderdag 30 augustus, etappe 13 van Albertville naar la Chambre, gesponsord door Mutsaerts Assurantiën te Tilburg en NGD Management BV te Gouda. De col de la Madeleine is gesponsord door Praktijk Barend Spijkers.

Zwaar bewolkt, mistig met flarden zon, 14 graden, afstand 62 km , stijging 1704 m.

Regen in de nacht. De Ochtend is nevelig. We vertrekken vroeg, de bedoeling is met zijn allen te kunnen lunchen na de etappe. En deze keer lukt dat. Geen zoekpartijen naar de route; zonder oponthoud naar de voet van de Madeleine. Die ligt nog in de nevel verborgen. Wij doen de noordkant vanaf Albertville: ruim 1550 meter de lucht in. De noordzijde heeft als voordeel dat er twee tamelijk vlakke stukken in zitten. Dat maakt het geheel wel wat langer, nl 25 km in totaal. Tijdens de klim blijkt het prettig dat het bewolkt is. Het is daardoor niet zo warm. WE komen heel huids boven, en wat zeker zo belangrijk is: beneden. Want de afdaling is stijl. Wel verkleumde handen van het remmen en de koude.

Onderweg passeren we oa een werkhelikopter en een alleen fietsende dame met vijf forse tassen op haar hybride fiets. We zijn vol bewondering.

De lunch smaakte geweldig. Die is bij de bouloudrome van La Chambre. Een groot terrein met veel geprepareerde velden voor het edele Jeux-de-boules spel.

Article Image 0
Article Image 1
Article Image 2
Article Image 3
Article Image 4