Header Image 1

Etappe 14 MCT 2018

Vrijdag 31 augustus, etappe 14 van la Chambre naar le Bourg-d'Oisans, gesponsord door van Roosmalen te Tilburg. De col du Glandon werd gesponsord door Physique te Moergestel.

Wederom mistige koude dag tot de afdaling, stevige wind, afstand 61 km, stijging 1716 m.

De intro afbeelding in de blog van gisteren toont drie sportieve mannen, de vraag is wie is wie? De goede inzender ontvangt een prachtige bidon van Medora.

De dag start hetzelfde als gisteren: bewolkt en nevelig. Dat lijkt mooi voor de zware klim van de Glandon en koud voor de afdaling.
De klim begint direct als we het dorp verlaten. We gaan omhoog via de Noord-zijde. Dat is de zware kant en dat blijkt de kloppen. Het begin is nog vriendelijke met percentages van 6 tot 8. De berg ligt in de nevelen en als we hoger komen geheel in de mist. Na een klein vlak stuk komt het stijgingspercentage niet beneden de 9 en het laatste stuk is 10 tot 12 %. Geluk is dan wel de mist. Elk nadeel hep zijn voordeel, zei de overleden voetprofessor. De koele mist maakt de klim aangenamer. Ook deze klim veel werkzaamheden onderweg: graafmachines, vrachtwagen en modder op de weg. We zijn blij dat we niet deze zijde moeten afdalen.
Boven is het koud met veel wind. Dus snel afdalen. Gelukkig blijkt in de afdaling dat de mist na 1 km verdwijnt en breekt een bleek zonnetje door.
Dat is onze beloning voor de zware beklimming: een prachtige afdaling. Een meertje, indrukwekkende vallei, grote stuwdam en lekkere kop koffie (met speciale manier van fietsparkeren).
We komen aan in het fietswalhala Bourg d’Oisans. En het barst er van de (fietsende) landgenoten.

Article Image 0
Article Image 1
Article Image 2
Article Image 3
Article Image 4
Article Image 5