Header Image 1

Etappe 15 MCT 2018

Zaterdag 1 september, etappe 15 van Le Bourg-d'Oisans naar Saint L'Aurent en Beaumont (Mens) gesponsord door de maten van Tandartsteam de Besterd te Tilburg, de Alpe d'Huez is gesponsord door Lexforce BV te Oisterwijk. Voor de onverwachte col d'Ornon zoeken wij nog een sponsor.

Wederom een bewolkte en koud begin van de dag met veel wind, afstand 71 km en stijging 2060 m.

Ai ai, daar waren we gisteren toch vergeten de Alp d’Huez te fietsen!
Daarom deze ochtend vanuit de camping in Bourg d’Oisans heen en weer die bult op. Hij staat bekend als een zware beklimming. Maar voor ons valt alles mee na de beproeving gisteren op de Glandon.
We zijn niet alleen op onze tocht naar boven. Een grote groep Nederlandse fietsers met begeleiding, vertrekt net voor ons. De begeleider staat op enkele plaatsen te applaudisseren, ook voor ons. Afgezien van wat loom kijkende runderen (tijdens veel etappes) is dit ons eerste publiek.
Boven is de aanduiding van het eindpunt niet zo helder; we rijden zelfs iets te ver door een doodlopende weg en naar de skiliften.
Koude afdaling, wel heel mooi.
Op de camping koffie en een vroege lunch. Doorgewarmd op weg voor de (rest van de) etappe. Na een paar kilometer direct weer een klim, de col d’Ornon. (Hadden we niet voorzien; is dus nog te sponsoren voor 300 euro!)
Mooie rustige klim van 11 km naar 1371 meter. We worden beloond met een prachtige afdaling door de vallei van de Bonne.

PS Ook in Nepal wordt meegeleefd en een beetje meegefietst

Article Image 0
Article Image 1
Article Image 2
Article Image 3
Article Image 4
Article Image 5
Article Image 6