Header Image 1

Etappe 16 MCT 2018

Zondag 2 september Etappe 16 van Saint-Laurent-en-Beaumont (Mens) naar Orpierre (Serres) gesponsord door Tandartsenpraktijk Janmaat-Massink te Tilburg. De col de Festre (i.p.v. col de Croix Haute) is gesponsord door Joep de Ruiter te Moergestel.
Bewolkte frisse ochtend en prachtig zonnige middag, weinig wind, afstand 93 km, stijging 1228 m.

Koele ochtend. Vertrek met bewolking en 9 graden, dus jasjes aan. Na een stuk rode weg komen we bij het Lac du Sautet, een stuwmeer voor electrisiteitsopwekking. Ligt er prachtig bij. Aan de andere kant het prachtige diepe rivierdal van de Souloise. Volgt een mooie tocht door valleien met indrukwekkend uitzicht.
De zon breekt door en dat is het moment voor koffie op een terras in de zon. En dat is mazzel want veel terrasjes zie je niet in deze streek.
Kort daarna de Col du Festre van 1441 meter. Die col vergt enige uitleg. In het programma stond gesponsord en wel de Col de la Croix Haute. Bij nadere studie blijkt dat evenwel eigenlijk de Croix Bas te zijn: 1171 meter, en niet meer dan een langdurig vals plat. Om de sponsor enige waar voor zijn geld te geven hebben we het parkoers daarom verlegd naar de Festre. Mooi lang plateau tussen de bergen en een geweldig mooie afdaling richting Serres. Vervolgens langs de Buech naar Orpierre.
De Camper heeft nog de Col Bayard (1248 meter) gedaan, maar dat telt niet.

Article Image 0
Article Image 1
Article Image 2
Article Image 3