Header Image 1

Etappe 18 MCT 2018

Dinsdag 4 september de 18e etappe van Meridol de Oliviers naar Carpentras, gesponsord door tandartsenpraktijk Koopmans te Tilburg, de Mont Ventoux is gesponsord door tandartsenpraktijk Janmaat-Massink te Tilburg.

Een zonnige dag , vrijwel geen wind, temp 14-25 graden, afstand 79 km , stijging 1779 m.

Prachtige zonsopgang vanaf het terras van onze gastheer en gastvrouw. Na het afscheid tijdig op pad want het zal in middag echt warm worden.
We beklimmen de Mont Ventoux vanaf het westen, Malaucene. Het is 21 km met een kleine 1600 meter hoogteverschil. We zijn zeker niet de enige die aan de klim beginnen. De eerste 10 km zijn goed te doen, zeker met de kilometers die wij inmiddels in de benen hebben. Het middendeel is het zwaarst: 3 kilometers met een stijging van 12%, respectievelijk 11% en 11%. Wel veel schaduw; de berg is veel minder kaal dan de zijde van Bedoin.
Boven is het een drukte van belang. Het is nummertjes trekken voor de foto met het “ paneau” van de kale berg. We staan dicht bij de afvalcontainers, en zien plotseling iemand die net hijgend naar boven is gekomen, keihard naar de container rennen om daar de maaltijd van gisteravond in te deponeren (antiperistaltisch wel te verstaan).
We dalen af richting Bedoin en zien de eerste kilometers hordes zwoegende fietsers. En bij menig een denk je “ was dat wel een goed idee?”
Mooie afdaling en lunch in Bedoin. Daarna naar de rustplaats Carpentras een kleine stukje verder. Mooi stadje en ze hebben er lekker amberbier!

Article Image 0
Article Image 1
Article Image 2
Article Image 3