Header Image 1

Etappe 19 MCT 2018

Woensdag 5 september, etappe 19 van Carpentras naar Anduze (Ales) gesponsord door Fides te Zeewolde, tandarts Janssen te Tilburg en Tandartscentrum.

Zonnige, warme dag met weinig wind, afstand 122 km, stijging 800 m.

Vandaag de doorsteek van de Vaucluse naar de Cevennen. Vergt een oversteek van de Rhone en Rhônedal. Route is een beetje een zoekplaatje. Mooiste stukje een voie vert (oude spoorlijn die omgetoverd is naar fietspad. Onbedoeld gaan we door Orange. We vangen nog een glimp op van de Romeinse resten.
Aan de andere zijde van de Rhône direct een ander landschap. Nog even wat wijngaarden en daarna de wildernis van de Cevennen.
Lunch in Uzes. Geen van ons kent het en tot onze verrassing is het een prachtig oud stadje met nauwe straatjes en veel arcaden. Het blijkt marktdag te zijn en het is enorm druk. Gelukkig vinden wie nog een tafeltje bij een restaurant dat uitsluitend met locale producten werkt.
Het is een stadje om nog een keer te bezoeken (advies: niet op woensdag, marktdag). In de middag gaat de temperatuur al aardig naar de 30 graden en hebben we nog 45 km te gaan naar Anduze. Ook een leuk stadje. De camping heeft een zwembad; daar zijn we aan toe. Zelfs de waterglijbaan wordt benut!

Article Image 0
Article Image 1