Header Image 1

Etappe 20 MCT 2018

Donderdag 6 september etappe 20 van Anduze naar Florac (Mende) gesponsord door Paropraktijk Tilburg en de Mont Aigoual is gesponsord door Fidentist te Den Haag.

Bewolkte doch droge dag, veel wind, afstand 117 km , stijging 2179 m.

Alweer dag 20 van de MCT. We komen nu in het gebied waar we onze planning nog niet zo scherp hadden. Zo zou onze etappe van vandaag niet doenlijk zijn geweest in de ruwe planning (2000 hoogtemeters en 160 km). Dus wat aangepast. Dat zal de komende dagen vaker gebeuren, ook om tot fietsvriendelijke routes te komen. Zo gaan we morgen bij voorbeeld de Georges du Tarn volgen; die mag je niet laten lopen als je in de buurt bent! Via de verslagen houden we jullie op de hoogte van de uiteindelijk verreden route en etappes.
Vandaag de enige klimdag in de Cevennen: de Mont Aigual. En om daar te komen is de kortste route (en mooiste route) via de Col du Pas, 500 meter de lucht in vanuit Anduze. Na de afdaling koffie in Vallerauge, een mooi dorpje aan de voet van de Aigual. Van daaruit de lange en geleidelijke klim naar de top, 1546 meter hoogt. Daar is inmiddels gelukkig een restaurant waar we ondanks het late uur toch nog een assiette charcuterie kunnen scoren. En reken maar dat dan smaakt! Afdaling via de col du Perjuret, en verder rap richting Florac door het dal van de Tarnon.

Article Image 0
Article Image 1