Header Image 1

Etappe 22 MCT 2018

Zaterdag 8 september, etappe van St Rome de Tarn (Rodez) naar Saint Geste-de-Contest, gesponsord door Peer Review Tandartsen te Lummen.

Zonnige dag, 12-30 graden , weinig wind, afstand 96 km, stijging 1094 m.

Het zijn nu de nazomers zoals we die kennen in Zuid-Frankrijk. Koude nacht en in de loop van de zonnige dag loopt de temperatuur op naar 30 graden.
Daarom starten we steeds al tussen 8.30 en 9.45 uur. Het is dan nog erg koud en we vertrekken met de windjacks aan. Vandaag een prachtige tocht afwisselend over de causses en langs de Tarn. Leidt er wel toe dat we drie keer uit het dal moeten klimmen.
We worden beloond met groen rivierlandschap, met mooie dorpjes en met prachtige vergezichten op de causses. Voor wie deze route ook wil doen, adviseren we een zaklantaarn mee te nemen op de fiets. We komen langs de Tarn door meerderen onverlichte smalle tunneltjes, en de kleine fietslampjes geven dan te weinig soulaas. Bij een tunnel kun je op een knopje drukken en gaat aan de andere zijde het licht op rood, zodat je er veilig door heen kunt fietsen. Gelukkig komt er achter ons een auto rijden die onze route keurig heeft bijgelicht. Die gaven we een.
Onderweg enig oponthoud omdat een van de fietsen, vervaarlijk begint te kraken. We bellen de fietsenwinkel waar hij recent gekocht is. Die meldt dat als er geen speling op trapas of achteras zit er niet iets ernstigs aan de hand kan zijn. Dus krakend verder. En krakende wagens....
Bij nadere inspectie na aankomst op de camping blijkt dat het waarschijnlijk alleen maar een onvoldoende vastgezette achteras is.

Article Image 0
Article Image 1
Article Image 2
Article Image 3