Header Image 1

Etappe 23 MCT 2018

Woensdag 12 september etappe 23 verreden (wegens een verplaatsing) vanuit Montaubain-de-Luchon gesponsord door de maten van tandartsenteam de Besterd te Tilburg. De col Porte Balės is gesponsord door Lucien van de Put uit Belgie.

Bewolkt weer in de ochtend in de middag regen, 14-23 graden, weinig wind, afstand 67 km, stijging 1780 m.

We blijven een dag extra in Bagieres de Luchon. Bagnieres, de naam geeft het al aan, is een oud kuuroord (al uit Romeinse tijd) en ski-oord. Je kunt je er de mondaine wereld van 100 jaar geleden bij voorstellen. Hoewel de gemeente zijn best doet om het in ere te houden, krijg je toch de indruk van vergane glorie.
Het is de uitvalsbasis voor het rijden van twee cols. De ochtendrit gaat naar de Port de Bales, een col die met 1130 hoogtemeters tot de buitencategorie wordt gerekend. Onregelmatige klim. Prachtige groene valleien en de tocht is zeker aan te raden voor de liefhebbers van vee. Boven veel koeien en op de terugweg hebben honderden schapen besloten dat dit het moment is om de weg over te steken naar graziger weiden.
De middagrit gaat naar Spanje. Nu we daar zo dicht bij zijn moeten we toch even de voet (en een wiel) over de grens zetten. Mooie regelmatige klim met pittige stukken van meer dan 11%. In de afdaling even gestopt om de waterval te bekijken.

Article Image 0
Article Image 1
Article Image 2
Article Image 3
Article Image 4
Article Image 5
Article Image 6