Header Image 1

Etappe 24 MCT 2018

Zondag 9 september etappe van Sainte Geste-de-Compte (Revel) naar Mirepoix (Pamiers) gesponsord dor tandarts Schaerlaeckens te Tienen.

Bewolkte dag van 15-25 graden, weinig wind, afstand 100 km, stijging 1214 m.

In tegenstelling tot de weersvoorspelling is het vandaag bewolkt en de ochtend wat minder koud. Dat de zon niet doorbreekt komt wel goed uit, want de rit is redelijk pittig door een voortdurende afwisseling van stijgen en dalen, met een aantal lelijke kuitenbijters.
We moeten geduld hebben voor we een goede koffieplaats tegenkomen. Dat is Revel. We worden er rijkelijk beloond. Een prachtig plein omgeven met arcaden en in het midden een grote overdekte marktplaats, geheel uit hout opgetrokken. We nemen plaats pal voor het episch centrum van de stad op zondagochtend: de banketbakker; en die serveert ook koffie. Gedurende de gehele koffie/taart pauze is er een lange rij van mensen die vervolgen de zaak glimlachend verlaten met een grote doos in de handen.
Onderweg een mooi glooiend landschap met in de verte de Pyreneeën. We zien ook bijzondere teelt op het akkerland. Was het in noorden vaak lupine, hier zien we velden met quinoa.
We fietsen flink door en zijn begin middag al bij het ons doel: Mirepoix, een stadje met een prachtig oud centrum: vakwerk huizen aan een plein met heel brede arcaden.

Article Image 0
Article Image 1
Article Image 2
Article Image 3
Article Image 4
Article Image 5
Article Image 6