Header Image 1

Etappe 25 MCT 2018

Maandag 10 september etappe van Mirepoix (Pamiers) naar Saint Gerons ( Moulis) gesponsord door Peter de Jong Conclusion Utrecht.

Licht bewolkte dag weinig wind, afstand 80 km, stijging 832 m.

Gisteravond nog lekker gegeten onder de arcaden van Mirepoix, goed beschermd tegen de regen. Met die maaltijd in de kuiten weer tijdig op pad, terwijl Mirepoix al weer vol loopt vanwege de marktdag.
Het eerst deel gaat over een drukke weg, daarna een prachtige route over kleine en rustige wegen. Het is hier prachtig groen; duidelijk meer neerslag gehad dan andere delen van Frankrijk.
Het gebied is schaars bebouwd en het ziet er somber uit voor de koffiestop. Bijna hebben we de moed opgegeven als we in Mas d’Azil aankomen. Daar kunnen we heerlijk koffie drinken en taart eten. Even later stuiten we op een van de mooiste verrassingen van onze ronde: de Grotte du Mas d’ Azil. Een enorme rotswand waar de rivier, de Arize, zich een weg onder gebaand heeft. En in die onderdoorgang is ook een weg aangelegd; en deze met verlichting. (Zie filmpje) https://youtu.be/_roPuS6Fcdo Medora Cycle Tour , Grotte du Mas d’Azil. Eerder is gemeld dat we campings tegenkomen die hebben stil gestaan sinds 1970. Bij de beoogde camping van deze dag is het nog erger. De Chef d’Equipe besluit dat we ergens anders gaan staan: St Giron in plaats van Moulis. In de verte zien we al de reuzen van de Pyreneeën.

Article Image 0
Article Image 1
Article Image 2