Header Image 1

Etappe 3 MCT 2018

Maandag 20 augustus etappe 3 van Annevoie naar Charleville-Mézières, gesponsord door tandarts Reijnen te Tilburg en de kaakchirurgen van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis te Tilburg. Bewolkt, klein buitje , totale afstand 112 km, stijging 515 m.

Vanaf de camping nemen we een Ravel naar de Maas. Dan blijkt dat het kort geleden heftig gestormd moet hebben. Het fietspad ligt bezaaid met bladeren en stukjes tak. Her en der grote afgebroken takken en op 1 plaats een geblokkeerde route.

Vanaf de Maas rijden we vrijwel de hele dag door het parc regionale des Ardennes. De Noord Franse departementen hebben werk gemaakt van het bevorderen van het fietstoerisme. De gehele route vanaf de grens is een breed geasfalteerd fietspad van zo’n drie meter breed. En met prachtig uitzicht over de Maas en de vallei.
Bij Revin krijgen we een beetje regen; daarom direct aanleggen voor een menu du jour. In het laatste stuk naar Charleville-Mézières komen we langs een brug die als een plaatje spiegelt in de Maas.

PS Vandaag ontvingen wij het kranten artikel dat is geplaatst naar aanleiding aankomst van onze eerste etappe in Lummen.

Article Image 0
Article Image 1
Article Image 2
Article Image 3