Header Image 1

Etappe 9 MCT 2018

Zondag 26 augustus, etappe van Chalon sur Saône naar Jeurre (Chancia), gesponsord door E-Accountants te Udenhout.

Zonnige dag met NO wind, 8-18 graden, 112 km, stijging 1260 m.

Heldere koude nacht en dus koude start (8 graden). Voorzichtig de motor opwarmen dus in de ochtendzon. Eerste deel is vrij vlak; van  Chalon sur Saône naar Louhans. Koffieplaats met een mooi oud centrum.

Een stuk verder krijgen we een mooie geleidelijke klim met een prachtig uitzicht. Maar bij de klim staat aangegeven dat de weg geblokkeerd is. We wagen het erop en 4 km verder zien er de reden van de aankondiging: de weg is weg!

Golvend verder richting Orgelet en vervolgens naar Chancia. De laatste 15 km gaat langs een prachtig gebied met een groot aantal stuwmeren in de rivier L’ Ain en het Lac de Vouglans, naar het Lac de Coiselet.

Dat in in principe een mooie rechte afdaling, maar helaas ook hier een wegafzetting en wel van 8 km met een enorme mensenmassa op de weg. Voorzichtig doorheen slalommen. Bij navraag onderweg blijkt de reden een feest ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van 1 van de stuwdammen.
Bij Chancia hebben een prachtige plek, pal aan het meer.

En verder....... zijn de twee onverwachte colletjes van de vorige twee dagen inmiddels gesponsord door Lassus Facilitair BV te Amsterdam.

Article Image 0
Article Image 1
Article Image 2
Article Image 3
Article Image 4
Article Image 5
Article Image 6