Header Image 1

Etappe 31 MCT 2018

Maandag 17 september etappe van Vieux Boucau (Morcenx) naar Biganos ( Arès) gesponsord door TOP-Ortho Tilburg en de Ruiter cs Management.

In de ochtend mist met weinig wind, daarna zonnig, 17-33 graden, afstand 119 km, stijging 238 m.

Eerste deel is niet boeiend. Een mistige ochtend in de Landes, en lange saaie wegen. Koffiestop in Labouheyre, bekend van zijn plein met platanendak. Daaronder is vandaag markt, en daar halen we de crêpes voor bij de koffie.

Er zijn in dit gebied aardig wat Voie Verte, de fietspaden aangelegd op afgeschafte spoorlijnen. Bij Joue kunnen we er eentje nemen die we kunnen volgen tot het eindpunt van vandaag. Grappig is dat we nog een oude michelinkaart bij ons hebben uit 1974 en daar staat de spoorlijn nog op als actieve lijn.
Lunch samen met de Chef d’equipe in Belin, waarna we de voi verte vervolgen. Langs het pad groeit en bloeit de dopheide volop.
Het laatste stuk naar Ares gaat dicht langs het meer van Arcachon. Daar is dichte bebouwing en elke paar honderd meter krijgen we dan stopborden voor alle wegen die we moeten kruisen. Vermoeiend fietsen, zeker bij 30 graden. Morgen de laatste etappe; we worden weemoedig!

Article Image 0
Article Image 1
Article Image 2
Article Image 3
Article Image 4
Article Image 5